EnergiWatch

Dansk startup vil give grønt pensionsalternativ

En dansk startup inden for pensionsområdet vil give danskerne et grønt alternativ.

Fintech-virksomheden Penstable annoncerede i slutningen af juni et samarbejde med forsikringsselskabet Skandia, der tilbyder pensionsløsninger til de miljøbevidste opsparer.

"Vi vil rigtig gerne give danskerne et alternativ," siger topchef Niels Fibæk-Jensen, der ved, at danskerne kerer sig om den bæredygtige dagsorden, til Børsen.

Der findes allerede bæredygtige fonde, men folkene bag Penstable vurderer dog, at måden andre fonde screener investeringer på, er meget kvalitative, hvilket gør det dyrere at investere.

"Vi ønsker at skabe en grøn fond, der nemt kan tilpasses pensionskundernes personlige behov," siger driftschef i Penstable, Emil Stigsgaard Fuglsang. Han mener også, at man kan lave billigere løsninger end i de eksisterende grønne fonde, da screeningen er lavet på algoritmer og dermed automatiseres.

Emil Stigsgaard Fuglsang forklarer også, at det i sig selv er et paradoks at spare op til fremtiden i noget, der ødelægger fremtiden. Derfor bør de bæredygtige investeringer efterhånden bare være sund fornuft, siger han til Børsen.

Pensionspenge bliver i stigende grad investeret i grøn energi 

Pensionskasser lurer på at deltage i biogaseventyr 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs