EnergiWatch

Sverige forventer at nå VE-mål 12 år tidligere end planlagt

Sverige kan højest sandsynligt se frem til at nå sit 2030-mål for grøn elproduktion i år. Det skyldes i høj grad de store investeringer i vindkraft.

Foto: General Electric Company

Der har ikke manglet investeringslyst i svensk vindkraft det seneste år, og Sverige er nu takket være de store investeringer klar til at sætte en ny rekord for produktionen af vedvarende energi, skriver Euractiv.

I 2012 satte Sverige og Norge et mål om at øge andelen af vedvarende energi i elproduktionen med 28,4 TWh i 2020. Men da prognoserne allerede i fjor så meget gode ud, satte Sverige et nyt mål om at nå op på yderligere 18 TWh fra grøn energi i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs