EnergiWatch

Donald Trump beskriver EU som en af sine største fjender

"EU er meget vanskelig. Jeg respekterer medlemslandenes ledere, men i handelssituationen har de virkelig udnyttet os," siger den amerikanske præsident, Donald Trump.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, beskrev i et interview søndag EU som en af sine største fjender, forud for både Rusland og Kina. Det sker blot timer før, at Donald Trump skal mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin.

Det skriver The Guardian.

Donald Trump blev i et interview med CBS News spurgt, hvem han så som sin største, globale fjende lige nu, hvortil præsidenten lagde ud med at nævne EU, som han beskrev som "meget vanskellige", før han nævnte mere traditionelle, amerikanske fjender som Kina og Rusland.

"Jeg tror, at vi har mange fjender. Jeg tror, at EU er en fjende, på grund af det, de gør mod os i handlen. Man tænker måske ikke sådan om EU, men de er en fjende," sagde Donald Trump til CBS News søndag ifølge The Guardian.

"EU er meget vanskelig. Jeg respekterer medlemslandenes ledere, men i handelssituationen har de virkelig udnyttet os," tilføjede den amerikanske præsident, da han blev spurgt ind til USA's mere traditionelle fjender som Kina og Rusland.

Forinden interviewet havde den amerikanske præsident rådet den britiske premierminister, Theresa May, til at sagsøge EU frem for at indlede brexit-forhandlinger med unionen.

Donald Tusk, der er præsident for Det Europæiske Råd, skrev i en tweet, at USA og EU er bedste venner, og at enhver, der siger, at de er fjender, spreder fake news.

Donald Trump står mandag foran et møde med den russiske præsident, Vladimir Putin. Den amerikanske præsidents allierede har udtrykt bekymring for resultatet af mandagens møde, hvilket søndag resulterede i en række tweets fra præsidenten.

"Uanset hvor godt jeg klarer mig til mødet, og selv hvis jeg skulle modtage den storslåede by Moskva som straf for alle Ruslands ugerninger gennem årene, vil jeg alligevel blive kritiseret for, at det ikke er godt nok, og at jeg burde have fået Sankt Petersborg med oveni. Mange af vores nyhedsmedier er i sandhed folkets fjende, og alle demokraterne ved, hvordan de skal stille sig i vejen. Det er derfor, der er så meget had og splid i vores land. En skønne dag vil det hele!," skrev Donald Trump på Twitter ifølge The Guardian.

Trump efter lussing til Merkel: Vores forhold er fremragende

Uforudsigelig toldstrid mellem EU og USA bekymrer hos Grundfos 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs