EnergiWatch

Kinesere og briter går sammen om ny global venturefond for milliarder

Den statsejede, kinesiske investeringsfond China Merchants Group og den britiske kapitalforvalter Centricus lancerer i fællesskab en ny investeringsfond, som skal satse miliarder i teknologisektoren.

Foto: DEWA

Med næsten 96 mia. kr. (100 mia. kinesiske yuan) i ryggen er der tale om en seriøs spiller, som den statsejede, kinesiske investeringsfond China Merchants Group, konsulenthuset SPF Group og den britiske kapitalforvalter Centricus sammen sætter i verden under navnet "China New Era Technology Fund". Det skriver Reuters.

Fonden kommer til at fokusere på opkøb og investeringer i teknologisektoren både i Kina, men i særdeleshed også globalt. Forbilledet er det japanske teknologiselskab Softbanks 640 mia. kr. store investeringsfond "Vision Fund", som har formået at lave en række særdeles gode teknologiinvesteringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs