EnergiWatch

Regeringen vil beholde Ørsted-aktier: Vi skal have styr på infrastrukturen

Selvom Ørsted vil sælge sin eldistributions- og privatkundeforretning, så mener Venstre fortsat, at der er tale om så vigtig infrastruktur, at staten skal bevare sin ejerandel i Ørsted på 50,1 pct. (Opdateret kl. 11.52 med Dansk Folkeparti)

Foto: Ørsted PR

I dag kunne Ørsted melde ud, at selskabet har igangsat en struktureret salgsproces af sin danske eldistributions- og privatkundeforretning. Men selvom Ørsteds aktiver inden for den danske infrastruktur efterhånden skrumper mere og mere ind, så mener Jacob Jensen, der er finansordfører hos Venstre, at det fortsat er vigtigt, at staten har en ejerandel på 50,1 pct.

Han afviser, at et salg af elforretningen har noget at gøre med statens ejerandel, da det i stedet handler om, at Ørsted forfølger sin strategi og dermed frasælger aktiver, der ikke hører til kerneforretningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs