EnergiWatch

Danmarks Naturfredningsforening: Drop idéen om større vindmøller på land

Nye, høje vindmøller på land er både støjende og dårligt for fuglelivet, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Foto: PR Eno Energy

Hvorvidt størrelsen på vindmøller kan hæves fra 150 meter til højeste vingespids til 250 meter er stadig til forhandling på Christiansborg.

Men selv om større vindmøller kunne skabe en højere produktion af vedvarende energi, mener Danmarks Naturfredningsforening, at det er et unødvendigt onde.

Det skriver Altinget.

Problemet med de høje møller er både et "landskabeligt hensyn", dårligt for fulgelivet og støjende, lyder argumenterne fra Danmarks Naturfredningsforening.

"Vi vil rigtig gerne have vind. Det er en super afgørende del af elektrificeringsdagsordenen. Men når det er konkurrencedygtigt ude på havet, så er der ingen grund til at stille dem op på land," siger Morten Pedersen, chef for natur og miljø i Danmarks Naturfredningsforening, til Altinget.

Og selv om det er dyrere med en vindmølle på havet end på land, så er det ikke dyrere end produktionen af fossil strøm, og derfor er regningen til at leve med, mener man i Danmarks Naturfredningsforening.

Det har ellers lydt enstemmigt fra rød blok, at de høje møller er velkomne, og partierne ser positivt på at lempe reglerne, så de 250 meter høje vindmøller kan blive sat op på udvalgte steder i Danmark.

"Med højere vindmøller får vi mere og billigere vedvarende energi. Vi kan opsætte tæt på halvt så mange vindmøller som i dag og stadig få den samme effekt," har Ida Auken, De Radikales klimaordfører, tidligere sagt til Politiken.

Samme argument kommer fra Christian Poll, mijløordfører i Alternativet, der advokerer for at sætte tempoet op for at skaffe mere vedvarende energi. Og møllerne behøver ikke være der for altid, for de kan godt pilles ned igen om nogle år, fortæller han til Altinget.

Dansk Folkeparti og Venstre er skeptiske over for de nye, høje møller på land.

Partier klar til kæmpevindmøller

Enigt folketing siger ja til møller på 330 meter

Vælgere vil have mere grøn energi end regeringen

Mette Frederiksen: Løkke kæmper imod vindmøller

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs