EnergiWatch

Enigt folketing siger ja til møller på 330 meter

Testcentrene i Østerild og Høvsøre udvides med hver to testpladser, blandt andet en i Natura 2000-område ved Nissum Fjord. En meget stor dag, jubler vindindustrien.

Fuldstændig politisk enighed om landbaserede vindmøller i Danmark. Det relativt sjældne fænomen viste sig tirsdag i Folketinget, hvor samtlige partier stemte for udvidelsen af de to testcentre i Østerild og Høvsøre. Begge anlæg øget med to pladser så der fremover vil være plads til ni møller på Thy og syv på det vestjyske anlæg.

"Det er en meget stor dag, da optimale rammer for test og udviklingen af fremtidens vindmøller er absolut essentielt for vindmølleindustriens aktører og for at bringe prisen på grøn strøm fra vindmøller endnu længere ned," glæder souschef i Vindmølleindustrien, Camilla Holbech, sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs