EnergiWatch

Svensk havnekonflikt har kostet erhvervslivet milliarder

Svensk erhvervsliv har betalt dyrt for havnekonflikten i Gøteborg, der har haft omfattende betydning for import og eksport til Sverige. En ny undersøgelse af omkostningerne sætter beløb på.

Foto: Svenska Hamnarbetarförbundet

Det har kostet det svenske erhvervsliv 4,5 mia. svenske kroner, at APM Terminals og havnearbejderne i Gøteborg har været i konflikt og flere gange har haft strejke og blokader gennem 2017.

I en ny opgørelse fra konsulenthuset Damvad bliver det slået fast, at konflikten har betydet, at i alt 240.000 teu er blevet omdirigeret i løbet af 2017 med en samlet handelsværdi på 64 mia. svenske kroner, der altså er flyttet ud af havnen i Gøteborg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs