EnergiWatch

Danmark lærer udenlandske kraftværker at danse limborock

Fleksibiliteten af de danske kraftværker har været afgørende for muligheden for at integerere store dele vedvarende energi i elnettet herhjemme. I dag afsluttes en et år lang kampangne, der skal give lande såsom Kina og Indonesien lige så smidige kraftværker som de danske.

Foto: /ritzau/AP/Andy Wong

Smidighed er nok blandt de sidste ting, man kommer til at tænke på, hvis man skulle være så heldig at få lov at kigge nærmere på et af de producerende danske kraftværker. Ikke desto mindre er de danske værker rent faktisk nogle af verdens bedste til producere fleksibelt og i harmoni med de langt mindre fleksible vindmøller og solceller, og det er en bedrift, som nu skal udstilles over for en lang række lande, som forsøger at få en lige så smidig energiproduktion som Danmark.

Gennem det seneste år har Danmark sammen med blandt andre lande som Kina og Tyskland været med til at lede det multilaterale globale samarbejde Clean Energy Ministerial i from af en kampagne, der bliver sat punktum for i dag, torsdag. Arbejdet munder blandt andet ud i offentliggørelsen af en rapport, og dermed er man klar til at dele både danske og kinesiske erfaringer med projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs