EnergiWatch

USA skærper krav til Iran-aftale

Der er kommet flere nye krav på bordet til Iran fra USA, som skal overholdes, hvis USA's nye sanktioner mod Iran skal fjernes.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Jonathan Ernst

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har fremlagt en række nye krav til Iran, hvis Iran vil genskabe sit forhold til USA og have fjernet de nypålagte sanktioner.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske regering kræver, at Iran gør en ende på sin forfejlede opførsel, mener amerikanerne. Dette kan Iran gøre ved blandt andet at trække sig ud af Syrien og Yemen, standse sin uranberigelse, løslade amerikanske og allierede gidsler, standse udviklingen af atommissiler, samt indrømme Irans sande formål med dets tidligere atomprogram.

Mike Pompeo mener, at kravene er meget almindelige og rimelige. Iran er dog ikke enig og afviste med det samme kravene og sagde, at de ikke ville lade sig diktere af den amerikanske regering.

"Hvem tror du, at du er, så du kan træffe beslutninger på vegne af Iran og resten af verden?" siger Irans præsident, Hassan Rouhani, ifølge Irans nyhedsbureau, skriver Financial Times.

I en meddelelse fra Irans udenrigsminister bliver USA's krav omtalt som grove bemærkninger og et forsøg på indgreb i Irans sager. Kravene bliver kaldt en uretmæssig trussel mod et FN-medlem, og Iran forbeholder sig retten til at rejse sag mod USA.

EU vil beskytte virksomheder mod USA's Iran-sanktioner

Totals CEO: Olien kan snart stige til 100 dollars

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs