EnergiWatch

Resten af rød blok vil have større ambitioner i S-miljøudspil

Nyt klima- og miljøudspil fra Socialdemokratiet modtager ros fra EL og SF, der dog savner større ambitioner.

Foto: /ritzau/Magnus Holm/Arkiv

Både Enhedslisten og SF er positivt stemt over for Socialdemokratiets nye klima- og miljøudspil, som blev præsenteret torsdag i Kolding.

Begge partier kræver dog, at ambitionsniveauet skal op i udspillet, som der skal findes politisk flertal for. I sidste uge præsenterede regeringen sit eget udspil.

"Det er vores ansvar at sikre kloden for kommende generationer, og gennemføres udspillet, vil det være vigtige skridt i den retning," siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) i en skriftlig kommentar.

Ligeledes er SF positivt stemt over for udspillet, som foreslår 500.000 el- og hybridbiler, en grøn fremtidsfond på 20 milliarder kroner, pant på flere produkter og tre store havvindmølleparker på op mod 3000 MW.

"Vi vil gerne være med til at løfte ambitionerne endnu mere: mere vind, stop for salg af benzinbiler – og ikke kun diesel," siger SF-formand Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Hun nævner desuden rensning af forurenede grunde og giftdepoter, endnu mere miljøteknologi og landbrug.

Socialdemokratiet: Vi vil fortsat have den grønne førertrøje på EU foreslår målsætning om 25 pct. klimainvesteringer i nyt budget S overbyder regeringen med 500 mio. til energiforskning Klimarådet ønsker politisk diskussion om biomasse 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs