EnergiWatch

S overbyder regeringen med 500 mio. til energiforskning

Socialdemokratiet vil som en del af sit energiudspil bruge en mia. kr. på forskning i grønne energiteknologier.

Foto: ILAN BRENDER/POLFOTO/

Torsdag fremlægger Socialdemokratiet sit udspil til et nyt energiforlig, og som en del af det ønsker man at øge midlerne til forskning i grønne energiløsninger til en mia. kr. Det oplyser partiets energiordfører, Jens Joel, på Twitter.

I regeringens udspil fra sidste uge ønsker man at bruge 580 mio. kr. på forskning, udvikling og demonstration af ny energiteknologi i 2020. Pengene vil man fordele med 500 mio. kr. til EUDP-puljen, og 80 mio. kr. til Innovationsfonden.

Den tidligere venstreregering besluttede i 2015 med bred opbakning blandt Folketingets partier at halvere EUDP-ordningen til 180 mio. kr.

Socialdemokratiet fremlægger sit energiudspil klokken 13 torsdag.

Regeringen når aldrig at bygge "verdens største" vindmøllepark S: Regeringens planer for havvind er "dybt skuffende"

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs