EnergiWatch

Regeringen vil skære en fjerdedel af elafgiften

Den sidste luns af regeringens energiudspil er delt ud før dagens præsentation af hele dyret. EnergiWatch stykker de hiditidige udskæringer sammen.

Skal danskerne fremover bruge strøm, hvis de vil fyre for gråspurvene? Og er det her overhovedet gråspurve? Regeringens energiudspil ventes med spænding. | Foto: ritzau scanpix/Henning Bagger

Regeringen vil sænke elafgifterne med 25 øre/kWh. Det skriver Politiken, der har set notater fra regeringens energiudspil, Energi – til et grønt Danmark.

Nedsættelsen på 25 øre/kWh, der ifølge avisens oplysninger iværksættes fra næste år og er fuldt indfaset i 2025, svarer til godt en fjerdedel af årets sats på 91,4 øre/kWh. Reduktionen vil betyde mindreindtægter i statskassen på halvanden milliard kroner årligt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs