EnergiWatch

Regeringen: Energiudspillet bliver et nybrud

Prominente venstrefolk kridter i en kronik i Berlingske banen op til de kommende forhandlinger om en ny energiaftale. Blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen og energiminister Lars Chr. Lilleholt lover, at det kommende udspil fra regeringen bliver "et nybrud i dansk energi- og klimapolitik."

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/arkiv

Mens det meste af energidanmark venter i spænding på at se regeringens kommende udspil til en ny energiaftale, så gør samme regering det svært at holde forventningerne i ro. Eksempelvis blev skatteminister Karsten Lauritzen (V) tidligere på måneden sendt i forvejen med budskabet om, at udspillet vil indeholde forslag om mærkbare afgiftslempelser, og i løbet af weekenden har energiminister Lars Christian Lilleholt (V) meldt ud, at udspillet også vil omfatte "en meget, meget stor havvindmøllepark."

Mandag kan man i en kronik i Berlingske læse, hvordan statsminister Lars Løkke Rasmussen, Lars Chr. Lilleholt og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen tilsyneladende også glæder sig til at præsentere sit udspil.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs