EnergiWatch

Ny analyse: Privat fjernvarme er dårligst til at sænke priserne

De forbruger- og kommunalt ejede fjernvarmeselskaber har de seneste fem år leveret prisfald, mens regningerne hos de privatejede selskaber er gået den modsatte vej. Det bør ifølge branchefolk få regeringen til at droppe ny regulering.

Foto: Presse

Mens den danske regering har vendt kompasset mod billigere fjernvarmeregninger for forbrugerne, så er der noget galt med kursen.

Sådan lyder en beskyldning fra Tænketanken Cevea på baggrund af en ny analyse, som viser, at de forbrugerejede fjernvarmeselskaber i løbet af de sidste fire år har været langt bedre til at levere prisreduktioner end de privatejede forsyningsselskaber. Derfor bør politikerne droppe sine planer om at gøre det lettere for private selskaber og investorer at blive fremtidige ejere af fjernvarmesektoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs