EnergiWatch

Trump og Xi udveksler forsonende ord

Der er meget der tyder på en opblødning i handelskrigen mellem USA og Kina.

Efter at Kina og USA de seneste uger har nærmet sig en regulær handelskrig, var der tirsdag blødere toner fra USA's præsident, Donald Trump, rettet mod hans kinesiske modpart, Xi Jinping.

I et opslag på Twitter skriver Donald Trump, at han er "meget taknemmelig for præsident Xi fra Kinas venlige ord om told" samt bemærkninger om regulering af handel med biler.

Derudover bemærker Trump, at Kina's præsident Xi også har talt "oplysende" om intellektuel ejendomsret og teknologi, der skifter hænder.

Opslaget kommer, efter at Xi Jinping ifølge nyhedsbureauet AFP er kommet med udtalelser, der kan tolkes som forsonende over for USA.

I en tale har Xi Jinping givet udtryk for, at han vil sænke toldsatser på import af biler.

Den kinesiske leder udtalte, at Kina "ikke søger et overskud på handelsbalancen", efter at de to lande har udvekslet nye toldsatser og trusler om andre handelshindringer.

Efter Trumps opslag på Twitter uddyber hans talskvinde Sarah Huckabee Sanders, at Xi Jingpings ord nu bør følges op med handling.

"Præsident Xi's venlige ord er opløftende. Men vi ønsker samtidig at se konkret handling fra Kina," siger hun.

"Vi vil bevæge os videre i processen og i forhandlingerne, indtil vi ser det."

Rusland sætter sig tungt på Syriens olieindustri 

USA åbner for næste runde havvind 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs