EnergiWatch

USA vil være på god fod med al energi

Der er behov for alle energiteknologier i USA, konstaterer energiministeren, der ikke vil udelukke at erklære undtagelsestilstand for at sikre statsstøtte til nødlidende kul- og atomkraftværker.

Ved sidste års konference vakte USA's energiminister Rick Perrys patriotiske cowboystøvler opmærksomhed. Selv om de var skiftet ud i år, er politikken dog fortsat all American. | Foto: ritzau scanpix/NELLIE DONEVA

NEW YORK: Ved 10-tiden holder en lidet imposant bil op foran Grand Hyatt Hotel. Manden, der stiger ud, er med sit neutrale jakkesæt og gråsprængte hår nogenlunde lige så anonym. Ja, var det ikke for de ledsagende, blinkende og på alle måder mere monstrøse Cadillac Escalades fulde af sikkerhedsvagter komplet med solbriller, øresnegle og alvorlige miner, ville de færreste nok tænke, at USA’s energiminister var ankommet.

Det skyldes dog også, at fodtøjet ikke denne gang afslører Rick Perry. Modsat da den 68-årige tidligere Texas-guvernør sidste år gæstede Bloomberg NEF’s årlige topmøde om fremtidens energi. Dengang var det iført cowboystøvler med store amerikansk flag på skaftet, og tilpas stumpede bukser til, at ingen overså budskabet. Denne gang har han helt neutrale sorte sko på.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs