EnergiWatch

Solcelleforening langer ud efter Vindmølleindustriens forslag om kommunale fonde

Det giver ikke for mening for solceller med lokale fonde, som energianlæg skal betale ind til, lyder det fra Dansk Solcelleforening efter forslag fra Vindmølleindustrien.

Foto: Wirsol PR

For et par dage siden kunne Vindmølleindustrien præsentere et forslag til, at man opretter kommunale fonde, som energianlæg skal betale ind til. Men det mener Dansk Solcelleforening ikke er rimeligt, da solceller ikke giver samme gene for naboerne, og der derfor ikke er tale om en planlægningsmodel, der dækker både landvind, åben-dør havvind og solceller.

Mere konkret lægger Vindmølleindustrien i sit forslag til en ny planlægningsmodel op til, at der bliver indført lokale kommunale fonde, som ejere af energianlæg betaler ind til, og som kommunalbestyrelserne kan disponere over. Ifølge forslaget skal beløbet matche niveauet fra den grønne ordning på 0,4 øre per kWh, hvilket svarer til ca. 6,5 mio. kr. over levetiden for et vindmølleprojekt på 6 vindmøller.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs