EnergiWatch

Fyret vandformand anmeldte egne medlemmer på mistanke om ulovlig prisdannelse

Interne mails og dokumenter viser, at der lå frygt for potentielt store kartelbøder bag den nu fyrede formands anmeldelse til Konkurrencestyrelsen. Foreningens nuværende formand blev direkte opfordret til at stoppe en måske ulovlig indsamling af priser men valgte at fortsætte.

Foto: RITZAU/MIRIAM DALSGAARD

Danske Vandværker er havnet midt i en sag om mulig, ulovlig priskoordinering blandt to af foreningens regioner. Sagen har været kendt af såvel bestyrelse som direktion siden februar, og nu viser interne dokumenter, at den tidligere administerende direktør to måneder før sin fyring i sidste uge forgæves forsøgte at stoppe en af medlemsregionerne i det, han mente var kartellignende adfærd.

Ifølge mails og notater, EnergiWatch er i besiddelse af, valgte formanden for Danske Vandværkers Region Syd, Ole Wiil, at overhøre advarslen. I stedet gennemførte han en indsamling af prisoplysninger for salg af måleraflæsning fra de enkelte vandværker til kommunerne blandt sine medlemmer. Data, kommunerne skal betale for, og som skal bruges til at opkræve spildevandsafgifter hos forbrugerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs