EnergiWatch

Vestas vil have skruet op for Danmarks klimamål

Politikerne bør hæve det danske VE-mål til 60 pct. i 2030, mener Vestas, der derudover ønsker eksperimenter med fossilfrie lokalsamfund og ser konturen af et dansk eksporteventyr uden for mølleproducentens primære domæne.

Indtil for nylig var det relativt let: Skåret helt ind til benet var dansk politik om vedvarende energi delt imellem de, der henviste til økonomien og mente, at der ikke var råd til at blive ved med at sætte vindmøller op, og de, der pegede på klimaet og mente, at der ikke var råd til at lade være.

Det synes imidlertid at være under forandring. I sidste uge lød det fra Vindmølleindustrien, at mens møller under den hidtidige ordning ikke længere ville være støtteberettiget i 2025, ville nye møller på det tidspunkt ikke længere have behov for statsstøtte. Et regnestykke, der går op, hvis de hastigt faldende priser i industrien fortsætter ned, mens elprisen omvendt stiger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs