EnergiWatch

Irland planlægger en fordobling af vedvarende energi

Irlands folkevalgte lancerer en bred vifte af grønne tiltag i sin netop offentliggjorte 2040-plan for større infrastrukturprojekter.

Foto: Rampion Offshore Wind Farm

Regeringen i Irland har fredag i sidste uge lagt sig fast på en større udbygning af landets vedvarende energisektor. Det skriver renews, efter regeringen fredag løftede sløret for sin 2040-plan.

Som en del af Project Ireland 2040 oplyser man, at man vil sigte mod at installere et sted mellem 3 og 4,5 GW, ligesom planen blandt andet også skal understøtte en fuld udrulning af et støtteregime til grønnere opvarmning og elektrificering af transportsektoren. Målet om mere VE kan altså betyde en fordobling af den installerede kapacitet i dag, som er cirka 3,3 GW primært placeret i offshore vind.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs