EnergiWatch

Minister modsiger fremskrivning: Elbilerne kommer langt hurtigere, end vi tror

Energistyrelsens fremskrivning af elbilsalget herhjemme rammer ikke rigtigt, mener transportministeren, der spår en højere andel af den danske bilpark på el end ventet i 2030.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Udbredelsen af elbiler i Danmark kommer til at gå langt hurtigere end forudset. Det mener transportminister Ole Birk Olesen (I), der i et interview med Ingeniøren onsdag går i rette med Energistyrelsens seneste fremskrivning af antallet af elbiler på vejene herhjemme.

Sidste år vurderede styrelsen i sin Basisfremskrivning, at der i 2030 vil være 4 pct. elbiler i den danske bilpark, men det tal tror ministeren altså vil blive højere. Han argumenterer blandt andet med, at de store bilproducenter i øjeblikket investerer store summer i at producere nye elbiler. Det vil gøre de eldrevne biler til et prisbilligt alternativ og altså gøre Energistyrelsens prognose til skamme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs