EnergiWatch

Solcelleforening føler sig snydt efter pulje til testmøller

Regeringen og Dansk Folkeparti har valgt at tage en del af puljen til de kommende sol og vind-udbud for at støtte flere forsøgsmøller. Det vækker harme hos brancheforeningen Dansk Solcelleforening, der føler sig forfordelt.

Foto: Wirsol PR

En ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder, at der bliver oprettet en særpulje for forsøgsmøller. Pengene til puljen på 210 mio. kr. bliver taget fra de kommende vind- og soludbud, og det får brancheforeningen Dansk Solcelleforening til at føle sig ført bag lyset.

Det skriver Ingeniøren.

"Vi troede, vi havde en aftale om, at der skulle anvendes et vist beløb til teknologineutrale udbud – og så bryder politikerne den bare uden videre for at give flere penge til den ene af de to teknologier. Det er simpelthen så skuffende," siger Flemming Kristensen til mediet.

Foreningen har ifølge mediet sendt et åbent brev til energiminister Lars Chr. Lilleholt, hvor de skriver, at der allerede er flere virksomheder, der har brugt penge i forberedelserne til udbuddene, da de troede, en aftale var en aftale. Samtidig peger foreningen på, at hvis er penge til testmøller, så burde der også være penge til testsolceller

Ydermere mener Dansk Solcelleforening, at hvis man absolut skal lave en særpulje for forsøgsmøller, så skal man tage pengene fra udbuddet i 2019 og ikke i 2018, da branchen så vil have tid til at omstille sig til et mindre udbud i 2019.

Regeringen flytter udbudspenge til testmøller

"Når de nuværende regler udløber, er der ingen, der vil gå i gang med at planlægge nye vindmøller i Danmark foreløbig"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere