EnergiWatch

Trump vil hjælpe sol og vind i Californien

USA's indenrigsministerium sætter gang i offentlig høring for at få åbnet fredede landområder for vedvarende energiprojekter. Det kan medføre op til en gigawatt mere vind i Californien.

Foto: Ken Lund

Twirl, baby, twirl! Med en let omskrivning af det 10 år gamle republikanske kampagneslogan, som især tidligere vicepræsidentkandidat Sarah Palin gjorde berømt, kan man konstatere, at den vedvarende energiindustri i Californien ser ud til at have fået sig en usædvanlig allieret: USA's præsident Donald Trump.

Et af præsidentens gennemgående energipolitiske mantraer har været at åbne op for energi i områder, forgængeren Barack Obama lukkede for. Det være sig genoplivningen af Keystone XL-rørledningen få dage efter sin tiltræden, tilladelse til kulminedrift i naturparker og senest planen om at åbne praktisk talt alle USA's havarealer for olie- og gasindindvinding. Men nu skal der også åbnes op for mere sol og vind i hidtil fredede arealer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs