EnergiWatch

El-afgifter sættes ned hurtigere end planlagt

Parcelhusejere med elvarme kan se frem til lavere afgifter på elregningen.

Foto: Dansk Fjernvarme

Et flertal i Folketinget er blevet enige om at fremrykke nogle afgiftslempelser, som ellers først skulle være trådt i kraft i 2019. Det betyder, at elvarmeafgiften sættes ned fra 1. maj.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriets beregninger vil et almindeligt parcelhus opvarmet med en varmepumpe vil få en besparelse i elvarmeafgift på op mod 650 kroner årligt inklusive moms.

Hvis huset er opvarmet med elradiatorer, er besparelsen i 2018 større.

Årsagen til, at afgifterne kan sættes ned før planlagt, er, at en plan fra 2013 om, at det skulle være skattemæssigt billigere at overdrage sin virksomhed til en erhvervsdrivende fond, er forsinket.

Derfor er regeringen blevet enig med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF om at bruge de 440 millioner kroner, der var afsat i 2018, på at sætte afgifter ned.

Ud over lavere elvarmeafgift bliver der også råd til større fradrag for virksomheders investeringer i forskning og udvikling. 

Og der bliver oprettet puljer til energilagringsprojekter, kystbeskyttelse og støjbekæmpelse på de danske veje.

23 mio. kr. til eldrevne varmepumper i fjernvarmen

Lilleholt arbejder for yderligere afgiftslempelser til varmepumper

Ny ordning med varmepumper skal få virksomheder med på den grønne bølge

Lilleholt kaldes i samråd ovenpå Danfoss kritik

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs