EnergiWatch

Avis: Maersk forhindrede udflytning til Esbjerg

Af frygt for kompetencetab fik Maersk Oil afværget at Energistyrelsens Nordsø-afdeling blev flyttet til Vestjylland, skriver Jyske Vestkysten.

Foto: Ritzau Scanpix/Emil Hougaard

29 stillinger i Energistyrelsen skulle være flyttet til Esbjerg. Det var ifølge Jyske Vestkystens oplysninger planen helt frem til få dage før, regeringen i sidste uge præsenterede sin seneste udflytningsrunde, Bedre Balance II. Men ifølge avisens kilder intervenerede Maersk Oil og fik forhindret udflytningen.

Avisen citerer unavngivne kilder på Christiansborg og i Esbjergs olieindustri for oplysningerne. Motivationen fra Maersk Oils side skulle angiveligt være, at selskabet frygtede et kompetencetab, da det blev estimeret, at de færreste af Energistyrelsens medarbejdere i den afdeling, der er beskæftiget med olie og gas i Nordsøen, ville flytte med til Esbjerg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs