EnergiWatch

Hinkley genantænder netfejde om milliarder

National Grid er skuffet over den britiske regulators holdning om, at netforstærkningen til atomkraftværket skal udsættes for "proxy-konkurrence", hvilket ifølge Ofgem vil spare forbrugerne for mere end 850 mio. kr.

Prisen for Hinkley Point C har i årevis været genstand for stor kritik. Imidlertid er det ikke kun omkostningerne til selve atomkraftværket, der er genstand for polemik, det samme gælder de nødvendige forstærkninger af elnettet, der skal håndtere værkets planlagte 3.260 MW.

Sidste marts fremlagde det britiske netselskab National Grid i en business case, at det ville koste 840 mio. pund (7,12 mia. kr.) at foretage de nødvendige opgraderinger. Det beløb var imidlertid sat 20 pct. for højt, fastslog den britiske regulator, Ofgem, i august og iværksatte en konsultation om emnet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs