EnergiWatch

IMF løfter globalt vækstestimat for både 2018 og 2019

Den Internationale Valutafond, IMF, venter, at væksten i verdensøkonomien i år vil nå op på det højeste niveau siden 2011, da økonomien kom sig oven på finanskrisen.

Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews

I sin økonomiske prognose, World Economic Outlook, hæver IMF vækstskønnet for både 2018 og 2019 til 3,9 pct., hvilket for begge års vedkommende er 0,2 procentpoint mere end den seneste prognose fra oktober.

Omkring halvdelen af IMF's opjusterede vækstestimat stammer fra den amerikanske skattereform, der blev vedtaget i december, skriver Bloomberg News.

Specifikt for USA er vækstestimatet for i år hævet hele 0,4 procentpoint til 2,7 pct., og for 2019 med 0,6 procentpoint til 2,5 pct.

Længere fremme - efter 2022 - venter IMF imidlertid, at skattereformen vil reducere væksten og udligne tidligere gevinster, da nogle skattenedsættelser udløber, og USA forsøger at dæmpe sit budgetunderskud.

I eurozonen regner IMF nu endvidere med en vækst på 2,2 pct., hvilket er 0,3 procentpoint mere, end hvad det ventede ved sin seneste opdatering i oktober.

Siemens' egyptiske gigawatt-ordre brudt sammen igen

Vindenergi lever endnu: Kapaciteten til havs bliver seksdoblet globalt inden 2030

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere