EnergiWatch

IMF løfter globalt vækstestimat for både 2018 og 2019

Den Internationale Valutafond, IMF, venter, at væksten i verdensøkonomien i år vil nå op på det højeste niveau siden 2011, da økonomien kom sig oven på finanskrisen.

Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews

I sin økonomiske prognose, World Economic Outlook, hæver IMF vækstskønnet for både 2018 og 2019 til 3,9 pct., hvilket for begge års vedkommende er 0,2 procentpoint mere end den seneste prognose fra oktober.

Omkring halvdelen af IMF's opjusterede vækstestimat stammer fra den amerikanske skattereform, der blev vedtaget i december, skriver Bloomberg News.

Specifikt for USA er vækstestimatet for i år hævet hele 0,4 procentpoint til 2,7 pct., og for 2019 med 0,6 procentpoint til 2,5 pct.

Længere fremme - efter 2022 - venter IMF imidlertid, at skattereformen vil reducere væksten og udligne tidligere gevinster, da nogle skattenedsættelser udløber, og USA forsøger at dæmpe sit budgetunderskud.

I eurozonen regner IMF nu endvidere med en vækst på 2,2 pct., hvilket er 0,3 procentpoint mere, end hvad det ventede ved sin seneste opdatering i oktober.

Siemens' egyptiske gigawatt-ordre brudt sammen igen

Vindenergi lever endnu: Kapaciteten til havs bliver seksdoblet globalt inden 2030

Forsiden lige nu

Equinor sælger ejerandel til Aker BP

For 250 mio. dollars har Equinor solgt sin ejerandel i King Lear i Nordsøen til Aker BP, der ser mere værdi i feltet, som blev fundet tilbage i 1989.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere