EnergiWatch

Maersk-formand: Kinesisk ekspansion udfordrer Europa

Europæiske virksomheder vil i fremtiden blive udfordret af kinesiske virksomheder i en helt anden skala end i dag, siger Maersk-formand Jim Hagemann Snabe til Berlingske.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Kinesiske virksomheders voksende indtog i Europa vil i fremtiden udfordre europæisk og dansk erhvervsliv i langt større skala end i dag. Det siger bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk, Jim Hagemann Snabe, til Berlingske.

"Kina positionerer sig bevidst og fokuseret som en global spiller. Kinesiske virksomheder, som før arbejdede inden for landets grænser, globaliserer sig kraftigt," siger Jim Hagemann Snabe, der i denne uge deltager i World Economic Forums årsmøde i Davos.

Han ser et mønster i, at kinesiske virksomheder ofte har haft fordel af at vokse sig store på hjemmemarkedet, inden de går i gang med den internationale ekspansion.

"Disse virksomheder vil nu bevæge sig ud på de globale markeder og udfordre prisniveauet radikalt. Det betyder store omstillinger for os. Vi kan ikke vinde på pris, men vi skal kunne konkurrere på prisen, og så skal vi være hurtigere på innovation, og det kan vi kun, når vi slår os sammen og samarbejder," siger Jim Hagemann Snabe til Berlingske.

Han er udover formandsposten i Maersk også bestyrelsesformand i Siemens.

Maersk- og Siemens-formand er Danmarks mest magtfulde

Maersk tog kampen op, da hackerne slog til

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs