EnergiWatch

Avis: Styrelse skal undersøge omfang af ulovlige solcelleanlæg

Silkeborg, Holbæk og Kolding har kommunale solcelleanlæg, som ikke overholder formaliteterne ifølge Jyllands-Posten. Energistyrelsen skal nu undersøge omfanget i resten af landet.

Foto: ritzau/Finn Frandsen

Energistyrelsen skal undersøge omfanget af ulovlige solcelleanlæg i Danmark, da kommunale anlæg i Silkeborg, Holbæk og Kolding ikke som påkrævet er blevet udskilt i et særskilt forsyningsselskab, hvor kommunen køber strøm til markedspris.

Det skriver Jyllands-Posten. Ifølge avisen har restriktionerne mod kommunerne fået flere til at opgive investeringerne i solcelleenergi. I Kolding Kommune, hvor fire anlæg stadig ikke er lovliggjorte, lyder det fra borgmester Jørn Pedersen (V), der også er formand for KL's teknik- og miljøudvalg, at kommunen har annulleret investeringer for 10 mio. kr. Samtidig opfordrer han til en ændring af reglerne. Overfor avisen afviser klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) imidlertid at ændre på kravene til de kommunale anlæg.

"Jeg ved ikke, hvorfor det ikke er sket endnu, men om vi bryder os om det eller ej, skal vi selvfølgelig overholde lovgivningen. Det skal lovliggøres, enten ved at vi opretter selskaber med det administrative bøvl, der følger med, eller ved at vi piller anlæggene ned igen. Det kan meget vel ende med det sidste," siger Jørn Pedersen ifølge Jyllands-Posten.

Silkeborg og Holbæk har i øvrigt ansøgt om at blive undtaget kravene igennem en såkaldt 20 MW-pulje. I Holbæks tilfælde fik man et afslag i september, og kommunen er nu "i dialog med Energinet" om at genoptage sagen, skriver Jyllands-Posten.

Låge nr. 18: Solcelledrevne køleskabe

Dansk solcelleinvestor klar til nye markeder uden for Europa

Google har købt byggegrund til datacenter i Danmark 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs