EnergiWatch

Bank: Ørsteds bud i USA kan give stor sejr - og sviende nederlag

Det vil gøre mere end ondt på Ørsted, hvis de ikke vinder retten til at bygge havvindpark i Massachusetts. Det vurderer Sydbank.

Foto: Siemens

Stigende konkurrence om de europæiske havvindmølleprojekter gør det afgørende for energiselskabet Ørsted at få åbnet op for nye m rkeder. Her kan et bud på et stort projekt i staten Massachusetts i USA give selskabet en stor sejr - men også et sviende nederlag.

Det siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, efter at Ørsted har fravalgt at deltage ved en stor hollandsk auktion, hvor konkurrenterne Vattenfall og Statoil omvendt så en tilstrækkelig god afkastmulighed til at at være med i kampen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs