EnergiWatch

Republikanere har fået ensrettet forslag til ny skattereform

Der skulle være sikret nok stemmer til at vedtage den nye skattelovgivning, vurderer den republikanske formand for senatets finansudvalg.

Ny skattereform er på vej i USA. Onsdag blev Senatet og Repræsentanternes Hus, hvor Republikanerne har flertal, enige om en reform, der blandt andet vil nedsætte selskabsskatten til 21 pct. fra 35 pct.

Det skriver Financial Times.

Ifølge Orrin Hatch, den republikanske formand for senatets finansudvalg, har partiet sikret sig nok stemmer til at vedtage den nye skattelovgivning. Den endelige afstemning er planlagt til at skulle finde sted i næste uge.

Dog er der et bump på vejen i form af Alabamas nye senator, Doug Jones, der endnu ikke har givet sin stemme tilkende. Han tager først plads i Senatet i begyndelsen af januar, hvilket kan udskyde afstemningen.

"Det ville være forkert af Senatet at presse en skattereform igennem uden at give den nyvalgte senator fra Alabama chancen for at afgive sin stemme," siger senator i New York, Chuck Schumer, til Financial Times.

Skatteudspillet har været på den politiske dagsorden, siden præsident Donald Trump indtog embedet. Præsidenten ville oprindeligt sænke selskabsskatten til 15 pct., hvilket blev dømt urealistisk.

Den nye reform vil være det største tiltag i amerikanske skattepolitik siden Ronald Reagans omfattende skattereform fra 1986.

Europæiske ministre i fælles front mod amerikansk skatteplan

USA's VE-organisationer udsender nødsignal

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere