EnergiWatch

Løkke vil fordoble støtten til FN's klimapanel

Mens Trump stopper finansiering af det internationale klimapanel, vil Danmark og 50 andre lande skrue op.

Foto: /ritzau/AP/Jason Decrow

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er tirsdag i Paris for at deltage i et internationalt klimatopmøde med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og stats- og regeringschefer fra op mod 50 andre lande.

Før mødet siger Lars Løkke Rasmussen:

"Mødet finder sted to år efter klimamødet i Paris i en situation, hvor USA's præsident, Donald Trump, har vendt klimaet ryggen. Nu må vi andre slå ring om Jorden. Derfor har jeg en fordobling af støtten til FN's klimapanel med," siger Løkke.

Inden mødet tirsdag lød det fra den franske præsident Emmanuel Macron, at der skal gøres mere for klimaet.

Til Le Monde sagde præsidenten i et interview, at verden er "meget langt fra målet i Parisaftalen om at begrænse temperaturstigningen til to graders grænsen," og at det vil kræve en "meget stærkere mobilisering" at nå i mål.

Frankrigs præsident: Vi er langt fra et klimamål om maks to grader

Her er Klimarådets indspark til det kommende energiforlig

Maersk og Statoil bakker op om Michael Bloombergs klimaanbefalinger 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs