EnergiWatch

EIB anklages for at ødelægge EU's klimamål

Et lån fra Den Europæiske Investeringsbank til en gasledning mellem Aserbajdsjan og Vesteuropa møder kritik fra NGO'er, der mener, at den vil ødelægge EU's klimamål.

Den Europæiske Investeringsbank, EIB, anklages for at være med til at ødelægge EU's klimamål, fordi banken er tæt på at godkende et lån på 1,5 mia. euro (cirka 11,6 mia. kr.) til en gasledning, der skal lægges mellem Aserbajdsjan og Vesteuropa.

Det skriver The Guardian.

Der er flere NGO'er, der mener, at EIB handler mod EU's klimaforpligtelser, når banken vil støtte gasledningen med et af bankens største udlån nogensinde, tirsdag.

"EU, hvilket anser sig selv som en handlingskæmpe på klimaområdet, kan ikke tåle, at dens finansielle arm, EIB, støtter ethvert komponent af den sydlige gaskorridor," siger Xavier Sol, der er chef for Counter Balance, der er en alliance af europæiske NGO'er, til The Guardian.

EIB er blevet opfodret privat af EU's klima- og energichefer til at godkende lånet til gasledningen, fordi projektets bagmænd er nødt til at sikre sig tilstrækkelig kapital, da de hurtigt går ind i en kapitalintensiv bygningsfase.

Kritikken fra de europæiske NGO'er kommer i forbindelse med det nærtstående klimatopmøde i Paris, hvor NGO'erne mener, at lånet vil være en krænkelse af de tiltag de europæiske lande foretager i kampen mod CO2-udledning.

USA til Danmark: Stop den rørledning

EU-lande underskriver gasaftale med Israel 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs