EnergiWatch

EU-midler åbner kinesisk eksportluge til danske vandselskaber

Kina vil af med sit forurenede drikkevand, og det eksportpotentiale skal en pose penge fra EU være med til at forløse for danske specialister.

Foto: /ritzau/AP/Mark Schiefelbein

Støtte fra EU-kommissionen på 45 mio. kr. skal den kommende tid være med til at åbne det kinesiske marked for vandteknologi for blandt andet danske specialister i sektoren. Det skriver Børsen mandag.

Hovedparten af Kinas ferskvand er i dag så forurenet, at det er uegnet som drikkevand, men det kan danske kompetencer altså være med til at rette op på. Af de 45 støttemillioner har Miljøstyrelsen fået ansvaret for næsten 12, og de skal altså give afkast i form af blandt andet workshops og studiebesøg, så kinesiske vandselskaber kan komme til Danmark, ligesom midlernes skal bruges til udvikling og tilpasning af dansk teknologi til det kinesiske marked.

Den nød er sammenslutningen Nordic Technologies også ved at knække. Her har otte virksomheder blandt andet sikret sig en millionkontrakt med det statslige forsyningsselskab Qingyuan Water Affaris Group, ligesom man er ved at sikre finansiering til endnu et vandprojekt i Shandong-provinsien i Kina.

"Der findes ret mange små, danske virksomheder, der har en unik viden inden for vand-sektoren. Det gælder lige fra måling af bakterier til design af brønde. Hver især ville de nok have svært ved at finde fodfæste herude, men her gennem de sidste tre år opbygget relationer med lokalregeringen i Jian og dermed banet vej for dette ambitiøse projekt, siger Claus Strøeh, administrerende direktør i Nordic Technologies om samarbejdet.

Milliardbombe under danskernes vandafgift kommer for retten

Danva: Vi stod selv for effektiviseringen

Mere fra EnergiWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs