EnergiWatch

Lilleholt kaldes i samråd ovenpå Danfoss kritik

Den danske energiminister Lars Chr. Lilleholt er blevet kaldt i samråd af Socialdemokratiet, der gerne vil vide, hvorfor han ikke tager erhvervslivets bekymringer mere alvorligt.

Foto: Jens Joel

For få dage siden var Danfoss ude og efterlyse handling fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og kom med forslag til en ny energiaftale. Nu har Socialdemokratiet hevet ministeren i samråd, da de mener, at regeringen både blæser og mel i munden, når de siger, at de vil fremtidssikre Danmarks førende position indenfor grøn eksport, men at man ikke samtidig følger erhvervslivets anbefalinger.

Det skriver Børsen.

"Regeringens fortælling om, at vi er så langt foran, at vi ikke behøver at være mere ambitiøse end vores nabolande, er skadelig når resten af verden rykker fremad. Man risikerer at smide den førerposition vi har kæmpet hårdt for i 40 år, netop som der kommer en masse kunder i butikken," siger Jens Joel, der er energi-, forsynings- og klimaordfører hos Socialdemokratiet, til Børsen.

Lars Chr. Lilleholt fortæller til avisen, at han skam lytter til ønskerne fra erhvervslivet og afviser også, at regeringen ikke lever op til, hvad den siger.

Han kalder det derfor samrådet for en "gratis omgang" og siger, at Socialdemokratiet selv burde trække i arbejdstøjet i en henvisning til, at Socialdemokratiet ikke var med i aftalen om at sænke elvarmeafgiften.

Danfoss til politikerne: Hæv energiambitionerne

Energieffektivisering af bygninger kan skære en tredjedel af varmeforbruget

Danmark består den grønne energieksamen med glans

Danmark topper listen: Verdens bedste energisystem 

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs