EnergiWatch

Angela Merkel vil lokke SPD tilbage i regering

Efter sammenbruddet i regeringsforhandlingerne angler CDU efter at overtale Martin Schulz – der ligger i verbalt slagsmål med Siemens' topchef – om at indgå i en ny storkoalition.

Foto: /ritzau/AP/Gero Breloer

Godt to måneder efter valget har Tyskland fortsat ikke fundet en regering. For en uge siden brød forhandlingerne om en såkaldt Jamaica-koalition sammen, da det liberale FDP forlod bordet, men nu kan der være åbnet op for en ny konstellation. Eller måske snarere en gammel, eftersom det konservative CDU/CSU forhandler med socialdemokraterne SPD om at forny den storkoalition, der har ledet landet siden 2013.

Efter tilbagegang på omkring en femtedel til 20,5 pct. af stemmerne, afviste SPD ellers den model efter valget. Fredag meldte partileder Martin Schulz, at partimedlemmerne vil stemme om en eventuel regeringsdeltagelse, og efter lange forhandlinger med CDU søndag ser sidstnævnte fortsat positive tegn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs