EnergiWatch

EU og Storbritanniens fælles skæbne er klar inden for tre uger

EU og Storbritannien regner med at have en endelige skilsmisseaftale klar inden for tre uger.

Foto: Kirsty Wigglesworth

De største forhindringer i Bruxelles i forbindelse med Storbritanniens exit fra EU er størrelsen på Storbritanniens økonomiske bidrag til EU efter brexit - og krisen i Nordirland.

Det skriver Financial Times.

Inden for få dage vil EU og Storbritannien påbegynde anden runde af brexit-forhandlingerne, så der kan ligge en endelig aftale klar den 4. december.

EU-diplomater i Bruxelles ser gode chancer for "betydelig fremgang," men advarer også om politiske fejlkalkuleringer i forhold til skilsmisseforlig og Nordirland.

Tyskland og Frankrig er urokkelige i forhold til kravet om økonomisk kompensation. Derudover skal der betydelige kompromiser til at løse den betændte situation ved grænsen til Irland, der ikke stiller sig tilfreds med en økonomisk aftale til 40 mia. euro.

"Man skal ikke tro, at blot ved at løse det økonomiske problem, at man derved er berettiget til at fortælle Irland, at landet skal komme videre. Vi kommer ikke videre," siger Simon Coveney, Irlands udenrigsminister, til the Evening Standard.

Prisfald skubber til britiske ambitioner om flere vindjobs

Britisk regeringslammelse hæmmer væksten i grønne job

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere