EnergiWatch

Venstre får fremgang i en af landets største kamppladser for landvind

Tønder Kommune har været kampplads for en af de mest indædte og spektakulære vindmøllestridigheder i år, men borgmester Henrik Frandsens parti tager tilsyneladende ikke skade.

Foto: /ritzau/Janus Engel/

Vælgerne ser ud til at belønne indsatsen fra borgmester Henrik Frandsen (V) ved dagens kommunalvalg ifølge det foreløbige valgresultat fra KMD.

Kommunen satte scenen for en af de mest spektakulære vindmøllesager i det tidlige forår, da man sagde nej til 48 møller ved Haved, på grænsen mellem Tønder og Esbjerg, hvor man efter en årelang proces om at få godkendelser på plads mod sædvane valgte at sige nej til projektet uden at sende vindmølleplanerne i høring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs