EnergiWatch

Vindmøllemodstandere på Lolland slår SF, Konservative og Enhedslisten

Lolland vågner tilsyneladende op til et nyt politisk landkort efter massiv vindmøllestrid i år. Socialdemokratiet går frem, Venstre tilbage, men midt i udskiftningen bliver der plads til et nyt udfordrerparti.

Foto: Westar Energy

Få danske kommuner har ligget i så stor intern strid omkring fremtidige planer om nye vindmøller som Lollands Kommune.

I dag ser de 35.000 vælgere i kommunen ud til at have slået sig i tøjret ved dagens kommunalvalg, og mens der endnu ikke foreligger endelige valgresultater fra kommunen, så lyder den foreløbige melding ifølge KMD, at borgmesterpartiet S ser ud til at gå frem med 12 pct. Omvendt står viceborgmester Henrik Høeghs parti Venstre til at gå tilbage med hele 11 procentpoints til 16.6 i alt. Omvendt positiv synes dagens valghandling for udbryderpartiet Din Stemme, der med ekskluderede Marie-Louise Brehm Nielsen i spidsen er gået til valg på kæmpe imod vindmøller på land (og "roetransporter døgnet rundt" og for privatskoler og private plejefirmaer.) Din Stemme står ved den foreløbige optælling til at få 7,8 pct. af stemmerne, 1.810 i alt, hvilket for eksempel er mere end Enhedslistens 965 og Konservatives 451.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs