EnergiWatch

Status quo i Mariagerfjord efter store vindmølleplaner

Den nordjyske kommune er blandt få, der har vedtaget nye, store vindmølleplaner i år. Det får tilsyneladende ikke den store effekt på det foreløbige valgresultat ved dagens kommunalvalg.

Foto: EDP Renovaveis

Der er foreløbigt kun ganske få lette hop på stedet at finde i valgresultatet i Mariagerfjord, hvor borgmester Mogens Jespersens parti, Venstre, går tilbage med 2,2 procentpoints ifølge KMD. Det samme gør Liberal Alliance og Socialdemokratiet med henholdsvis 1,1 og 1 procentpoint, og blandt de beskedne højdespringere i kommunen skal man finde Alternativet med 2,2 procentpoints og Dansk Folkeparti med 1,4.

Kommunen er med sine 55,7 installerede MW langt fra en af de største vindmøllekommuner i landet, men alligevel har man markeret sig med en usædvanlig beslutning i år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs