EnergiWatch

Knap 40 procent ser ud til at have stemt

Klokken 16 ligger valgdeltagelsen i Ritzaus rundspørge på niveau med valget i 2013.

Klokken 16 havde 38,9 procent af vælgerne stemt i udvalgte kommuner og valgsteder med 456.525 stemmeberettigede vælgere, der indgår i Ritzaus rundspørge.

Ved valget i 2013 var tallet 38,3 procent. Dermed ligger valgdeltagelsen tilsyneladende nogenlunde på niveau med sidst, selv om vælgerne har haft en time mere at stemme i.

Der er dog over tre timer, til valgstederne lukker klokken 20. Og valgdeltagelsen kan nå at stige, hvis tilstrømningen til valgstederne tager til sidst på eftermiddagen.

Valgforsker og professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, siger tirsdag eftermiddag, at noget tyder på, at nogle vælgere har flyttet deres besøg på valgstedet fra om eftermiddagen til om morgenen.

- Men det hele kan nå at flytte sig endnu. Det er dog stadigvæk spændende, om vi kan nå helt op på det flotte resultat fra sidst, hvor valgdeltagelsen endte på 71,9 procent, siger Kasper Møller Hansen.

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere