EnergiWatch

Vestjyske landmænd vil sige nej til Energinet.dk

Tre landboforeninger i Vestjylland opfordrer deres medlemmer til at være kritiske over for de vilkår, som Energinet.dk vil tilbyde for kabellægning på landmændenes jord.

Foto: Scira

Energinet.dk kan være på vej til at få endnu en sag med utilfredse landmænd på halsen. En kreds af landboforeninger i Vestjylland er gået sammen om at opfordre deres medlemmer til ikke at acceptere de vilkår, som Energinet.dk vil tilbyde for kabellægning fra de kystnære havmølleparker, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd. Det skriver Folkebladet Lemvig og LandbrugsAvisen.

Dermed er landmændene på vej til at indtage samme position, som de 41 lodsejere på Sjælland – fordelt på en strækning fra Rødvig over Bjæverskov til Ishøj – der er utilfredse med vilkårene for kabellægningen fra Kriegers Flak.  Her er sagen endt i hårdknude, efter Energinet.dk indledte ekspropriationssager mod lodsejerne. Som modsvar har Landbrug & Fødevarer anlagt principsag mod Energinet.dk's ekspropriationer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs