EnergiWatch

Regeringen sender Danmark i bund på klimaliste

Det politiske klima i Danmark er aktuelt mindre grønt end i Polen ifølge international klimarangliste, der peger på regeringens beslutning om at droppe klimamål og udfasning af kul som årsag.

Foto: /ritzau/Linda Johansen

Danmark har den grønneste regering nogensinde. Det faktum har regeringen gentagne gange slået fast, når især oppositionspolitikere har hævdet noget andet. Imidlertid bliver regeringen måske nødt til overbevise også ud over landets grænser.

Ifølge den seneste udgave af Climage Change Performance Index (CCPI), som udgives årligt af de internationale ngo'er GermanWatch, Climate Action Network (CAN) og New Climate Institute er Danmark således nu placeret som nummer 17 ud af 60. Det er et fald på fire pladser i forhold til året før. Mens det er langt under den absolutte topplacering, Danmark indtog i de fire foregående år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs