EnergiWatch

Storbritannien låner olieselskab 2 mia. dollar

Det statsstøttede saudiarabiske Saudi Aramco er blevet tilbudt en lånegaranti af den britiske regering for at sikre selskabets debut på aktiemarkedet.

Den britiske regering har tilbudt verdens største olieselskab, det statsstøttede saudiarabiske Saudi Aramco, en lånegaranti på omkring 2 mia. dollar (ca. 12,8 mia. kr.), for at sikre at selskabet kan debutere på aktiemarkedet. Tilbuddet er dog blevet kritiseret, siden olieselskabet endnu ikke har offentliggjort, hvor det vil børsintroduceres.

Det skriver The Telegraph.

Lande som Storbritannien, Japan, Kina og USA kæmper lige nu for at stå for børsnoteringen af verdens største olieselskab, Saudi Aramco.

Donald Trump skrev blandt andet i sidste uge på sin Twitter-profil, at han ville sætte pris på, at olieselskabet ville vælge the New York Stock Exchange til sin børsnotering.

Børsnoteringen af Saudi Aramco forventes at kunne blive den største nogensinde, og det forventes, at noteringen kan rejse omkring 100 mia. dollar (ca. 639,1 mia. kr.) i en fælles notering mellem den saudiarabiske børs og en udenlandsk partner.

Det britiske finansministerium har benægtet, at låneaftalen er forbundet med Storbritanniens lobbyindsats for at sikre børsnoteringen og oplyser i stedet, at lånegarantien skal hjælpe Saudi Aramco med at handle mere i Storbritannien og derved skal være med til at øge handelsforbindelserne mellem de to parter.

"UK Export Finance Group arbejder på at øge Storbritanniens eksport ved at tilbyde kapital til udenlandske købere, som de kan bruge på at købe flere af Storbritanniens varer og ydelser. En del af denne proces er at støtte Saudi Aramco i form af lånegarantier til at handle med Storbritannien," siger en talsmand fra den britiske regering til The Telegraph.

Talsmanden har uddybet over for The Telegraph, at lånet til Saudi Aramco bliver fulgt op med en række eksportevents de kommende måneder, som skal hjælpe de britiske virksomheder med at skabe et forhold til Saudi Aramco.

Vestas vil spille rolle i nyt saudisk mastodontprojekt

Reuters: Aramcos børsnotering kan blive i London

Saudi-Arabiens olieminister har holdt private møder med råvarespekulanter

 

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere