EnergiWatch

Dyster varmespådom for 2017 skyder FN-klimamøde i gang

På klimamøde i Bonn skal FN-landene forsøge at få klimafinansiering på plads.

2017 spås at blive et af de varmeste tre år, der er målt, hedder det i en rapport fra Den Meteorologiske Verdensorganisation (WMO).

Gennemsnitstemperaturen for 2017 vil blive lidt lavere end rekordåret 2016 og nogenlunde på niveau med 2015, som dengang var rekordår.

Rapporten sætter rammen for et FN-klimamøde, der mandag er indledt i Bonn.

Mødet holdes fra 6. til 17. november i den tyske by, og her vil man søge at øge ambitionsniveauet for CO2-reduktion, få en aftalt klimafinansiering i hus og sikre transparens om landenes klimaløfter.

De knap 200 deltagende lande skal arbejde videre med den rammeaftale, der blev skabt med klimaaftalen fra topmødet i Paris for to år siden.

Af rapporten fra WMO varsles det også, at menneskeskabte forandringer af klimaet fører til vildere vejr med orkaner, tørke og oversvømmelse.

Ser man på år uden klimafænomenet El Niño spås 2017 at blive det varmeste år til dato.

El Niño, der beskriver et fænomen med opvarmning af Stillehavet langs den sydamerikanske vestkyst, som påvirker strømme i havet og i atmosfæren, prægede både 2015 og 2016.

"Vi har oplevet ekstraordinært vejr," siger WMO's generalsekretær, Petteri Taalas.

Han nævner voldsomme storme i Atlanterhavet, temperaturer over 50 grader celsius i Centralasien, monsunoversvømmelser i Asien og tørker i det østlige Afrika.

Fiji skal holde verden på rette klimakurs

Folkevalgte vil skærpe EU’s klimamål

Regeringen afkræves svar om skattelettelser og klima

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere