EnergiWatch

Politik & Markeder

Geotermien vil vende havvindens støtte på hovedet

Det er nødvendigt med et loft over elprisen på 240 kr. per MWh over de næste tredive år for det geotermiske anlæg i storskala i Aarhus, hvis det også fremadrettet skal være konkurrencedygtigt med biomasse.

TDC kan stå tilbage som vinder ved fiber-regulering

Erhvervsstyrelsen vil lette grebet om TDC på bredbåndsmarkedet. En analytiker mener, at TDC bør gnide sig i hænderne, mens selskabet selv fremhæver, at der med udspillet er tale om et "relevant og vigtigt skridt" i retning af en fremtidssikret regulering.

Fjernvarmen: Myndighederne forhindrer udfasning af kul

Energistyrelsens prisskilt på et 112 MW geotermi-projekt er 2,2 mia. kr., men ifølge A.P. Møller Holding vil det blot koste 1,4 milliarder. Myndighedernes høje prissætning af geotermi udelukker teknologien fra at blive tænkt ind i fremtidens varmeforsyning, siger Dansk Fjernvarme.

Jyske fiberselskaber frygter milliondyre slag fra myndighederne

Flere små energiselskaber er ifølge Erhvervsstyrelsen blevet så dominerende, at de skal reguleres for at sikre en sund konkurrence på bredbåndsmarkedet. Men det er helt i skoven, mener selskaberne. Stik mod hensigten vil reguleringen føre til højere priser for kunderne, påpeger de.

Regeringen overvejer at sende CO2 til Norge

Hvis det er billigere at transportere indfanget CO2 til Norge eller Holland end at lagre den i Danmark, er regeringen klar til at gå den vej. Også ARC og Aalborg Portland lurer på at koble sig på CCS-kæder i udlandet.

Nord Stream 2-partnere tror stadig på projektet

Holdet bag gasrørledningen regner fortsat med, at projektet kan gennemføres. "Nye sanktioner imod en gasrørledning er ikke noget, der vil forbedre det transatlantiske forhold," lyder det fra Rainer Seele, der er adm. direktør hos projektpartneren OMV.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere