EnergiWatch

Politik & Markeder

Fem rederier henter store summer i bæredygtig finansiering

Seaspan, Hafnia, Hapag-Lloyd, Euronav og Odfjell har i år hentet bæredygtig finansiering for godt 1,5 mia. dollar med krav om at levere på klimamål. Det giver større adgang til kapital, men også en øget omdømmerisiko, siger investor-chef i Odfjell til ShippingWatch.

Arla frikendes for greenwashing

Fødevarestyrelsen har frikendt mælkeproducenten Arla i anklage om greenwashing. Foreningen bag klagen kalder afgørelsen "skuffende" og trist for forbrugerne.  

EU vil tage Omø Syd op

European Energy har mødt et lydhørt EU i spørgsmålet om Omø Syd projektet, der i øjeblikket er sat i bero af hensyn til trækfugle. Nu har EU-Parlamentet bedt EU-Kommissionen om at starte en undersøgelse af spørgsmålet.

74 bud på skotsk havvind

Det høje antal ansøgere får britiske medier til at spekulere i, at Crown Estate Scotland muligvis kan opnå tæt på den maksimale lejebetaling på 7,5 mia. kr. i udbuddet.

Merkel roser aftale med USA om Nord Stream 2

Aftalen om den russiske gasledning Nord Stream 2 har været omstridt i årevis. Kritikere i USA og også i flere europæiske lande siger, at Rusland kan misbruge aftalen og udøve pression over for Tyskland og Europa.

CIP forventer benhård kamp om skotsk havvind

Danske CIP og Ørsted repræsenterer hvert sit konsortium i kampen om skotsk havvind i et udbud, hvor der i alt er 12 offentliggjorte ansøgere. Ud af de 12 konsortier og bydere er der i ni af dem repræsenterert olieselskaber.

Shell appellerer historisk klimadom

Oliegiganten vil ikke acceptere hollandsk afgørelse, som pålægger selskabet at reducere sine globale udledninger med 45 procent inden 2030.

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs