EnergiWatch

Politik & Markeder

Maribo Varmeværk politianmeldt

Varmestriden på Lolland har nu udmøntet sig i en politianmeldelse af Maribo Varmeværk, der er begyndt at fyre grundlast på sit værk, efter aftalen med Refa MSK udløb.

Nord Stream 2 ventes på plads i Danmark før sommer

Nord Stream 2 AG forventer at være færdig med rørlægningen i Danmark om cirka fire måneder, viser aktindsigt. Samtidig forsøger amerikanerne med nye sanktioner at ramme de selskaber, som stadig har roller på gasrørledningen.

Vindbranchen frygter dobbeltregning for tyske flaskehalse

Danske vindmølleejere vil få mindre for deres strøm og blive udelukket fra et gunstigt balacemarked til en værdi af et trecifret millionbeløb, hvis Energinet gennemfører planen om en ny model for specialregulering, siger Wind Denmark.

Polen vedtager havvindlov

Havmølleparker bliver en del af det polske energimiks fra 2024, fastslår den polske regering, der efter langt optræk vedtager havvindlov, der baner vejen for 5,9 GW havvind i 2030.

"Du skaber ikke en energiø, hvis reguleringen ikke er på plads"

Udfordringen i EU's ambition om at mangedoble havvindkapaciteten i de kommende år består snarere i at få landene til at acceptere tværnationale projekter end om at skabe opbakning til den grønne omstilling, fastslår Parlamentets nyudpegede ordfører, Morten Helveg.

Dansk havvindudbud tiltrækker stjernefelt

Foruden den sædvanlige duo med Ørsted og Vattenfall har blandt andet Total, Iberdrola, RWE og Copenhagen Infrastructure Partners meldt deres interesse i at opføre den kommende Thor-park.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere