EnergiWatch

Politik & Markeder

Shell vil fyre op til 9.000 ansatte

Den britisk-hollandske supermajor er tvunget til at skære kraftigt ned på personalet for at hente op mod 2,5 mia. dollar frem til 2022. Selskabet har brug for en strømlining, mener topchef Ben van Beurden.

Her er regeringens samlede globale klimaplan

"Regeringen har i sit første år truffet beslutninger, der medfører reduktioner, som svarer til næsten en fjerdedel af vejen," siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Klimamålet kommer til at koste mellem 16 og 24 mia. kr. årligt, vurderer regeringen.

"Det danske olieeventyr er ved at udvikle sig til et mareridt"

Regeringens støttepartier retter skarp kritik af, at Finansministeriet forventer en olieindtjening på næsten tre gange så meget som analysehuset Rystad Energy. Tre ordførere mener, at det er et skidt signal, at danske myndigheder baserer forventede indtægter på en langt større produktion, end analytikerne finder realistisk.

Analysehus spår historisk milliardunderskud fra nordsøolien

Statskassen står til underskud på flere milliarder fra årets danske olieproduktion, viser opgørelse fra Rystad Energy, hvis prognose frem mod 2030 er godt 27 mia. kr. lavere end regeringens forventning. Forskellen er, at de danske myndigheder tror på langt større produktion i Danmark.

Arbejdet er i gang: Om tre måneder skal KL levere sin dødsliste

I løbet af de kommende tre måneder skal Kommunernes Landsforening sætte midlertidigt navn på de af landets 23 affaldsforbrændingsanlæg, der skal fjernes fra Danmarkskortet inden 2030. Især tre parametre afgør, hvilke anlæg skal lukkes, fortæller KL's direktør på området.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere