EnergiWatch

Politik & Markeder

Ewii ruller fibernet ud for en milliard

Internetadgang er en menneskerettighed, hvis det står til Ewiis kunder. Det fortæller adm. direktør Lars Bonderup Bjørn som forklaring på, at selskabet nu vil bruge en milliard på at udbrede fibernettet.

I 2050 vil halvdelen af verdens energi være vind og sol

Ifølge ny rapport vil olie være en saga blot i 2050, mens vind og sol-energi vil bidrage til omkring halvdelen af verdens energi. 70 pct. af investeringer i energisektoren i løbet af de næste 30 vil ifølge Bloomberg gå til vind- og solindustrien. Kina og Indien vil være de største markeder for disse investeringer.

Støtten til sort energi stiger markant

Værdien af globale subsidier til fossile brændsler steg sidste år med godt 100 milliarder dollar til det højeste niveau siden 2014. Hovedårsagen skal findes i olieprisen.

Kæmpe afrikansk LNG-satsning er på plads

Amerikanske Anadarko lægger over 100 milliarder kroner i LNG-projekt i Mozambique. En terminal skal være med til at bringe det sydøstafrikanske land op blandt de største producenter af LNG i verden.

Rusland står fast: Gassen kommer uanset hvad

Gazprom fastholder, at Nord Stream 2 kommer til at sende gas ind på det europæiske kontinent, selv om der er stort pres for at sætte en stopper for projektet. Det skriver Financial Times.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere