EnergiWatch

Politik & Markeder

Industrien jubler over ny norsk energiminister

Tina Bru fra Høyre er blevet præsenteret som ny minister, efter Sylvi Listhaugs exit med Fremskrittspartiet. Den nye øverste chef for energisektoren får ros fra industrien for at se på departementet som et helhedsbillede og ikke kun skele til olie.

Oliegiganter vil ramme stjernerne med CO2-brønd i Nordsøen

Northern Lights vil transportere CO2 fra hele Europa og lagre det i Nordsøen. Ledet af Equinor og med deltagelse af Total og Shell forventer oliegiganterne allerede senere i år at tage den endelige finansieringsbeslutning om en kommerciel CO2-fangst og lagring i stor skala.

Domstol blåstempler olieboringer nær Arktis

Den norske stat har for anden gang vundet en stor principiel sag imod blandt andre Greenpeace. Staten har ikke begået brud på miljøparagraf, fastslår appelret. Greenpeace vil tage sagen til højeste instans.

Medier: Ny energiminister ind fra Højre

Ifølge Dagens Næringsliv bliver Tina Bru fra Høyre den nye olie- og energiminister i Erna Solbergs regering, efter Sylvi Listhaug forlod regeringen sammen med resten af Fremskrittspartiet.

Novozymes vil hæve bioenergien med gær og sambarytmer

Novozymes satser på, at større salg af gærproduktet Innova og endnu større penetration af især det latinamerikanske marked vil skabe vækst for bioenergien i 2020. Men det er bare en branche, som er forbundet med stor usikkerhed, siger finansdirektør, Lars Green.

Kofod: Indien er et vigtig skridt for den grønne omstilling

Mens klima og den grønne omstilling er et af de helt store emner i EU, World Economic Forum og den internationale erhvervstoppen, ser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) et behov for at få skabt nye aftaler med Indien. "Hvis de rykker på den grønne dagsorden, så kan vi virkelig gøre noget for klimaet," siger ministeren.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere