EnergiWatch

Politik & Markeder

CIP indgår elkøbsaftaler i Taiwan

Tre taiwanske havvindprojekter med MHI Vestas-møller på sammenlagt 900 MW er kommet et afgørende skridt nærmere opførelse. Vigtigt at PPA'er nu er på plads, siger CIP.

DI lukker øjnene for de faktiske forhold

DEBAT: Hverken tonen eller indholdet i DI’s indlæg på EnergiWatch ændrer ved det faktum, at reguleringen af den danske elsektor er slap. DI's dilemma bliver udstillet, skriver Jette Miller, adm. direktør i De Frie Energiselskaber, i dette debatindlæg.

EU åbner sag om britisk elsystem

Fem minutter i brexit åbner Kommissionen en "dybdegående undersøgelse" af Storbritanniens kapacitetsmarkedsmekanisme efter bemærkelsesværdig dom før jul.

Windeurope: Vindenergi vinder frem i Europa

2018 blev et rekordår for finansieringen af ny vindmøllekapacitet med projekter på i alt 17 gigawatt, en stigning på 45 pct. fra året før, viser nye tal fra Windeurope.

BWSC fik unfair fordele i offentlige udbud

Det var nogle få ansatte i én afdeling, der handlede uden ledelsens viden, fastslår kraftværksproducentens direktør, efter Kammeradvokatens konklusion om brud på udbudsregler og overvejende sandsynlighed om bestikkelse.

Enigt byråd vil have flyttet Vesterhav Syd længere væk

Foranlediget af afgørelsen om et nyt VVM-tillæg vender politikerne i Ringkøbing Skjern på en tallerken og appellerer folketinget om, at Vattenfalls kystnære havpark flyttes længere ud. En politisk farce, mener branchedirektør.

Fransk-tysk kæmpesatsning på nye batterifabrikker i Europa

De to europæiske stormagter går sammen om at yde massiv statsstøtte til batterifabrikker og opbygge en ny industri i Europa inden for få år i takt med den stigende efterspørgsel på batterier til køretøjer. Også Sverige er i spil i den ambitiøse plan.

Vestas vil snige stormølle ind i Tyskland

Ved at vende den tyske vindindustris store problem til en fordel har mølleproducenten designet sin nye platform til at glide hurtigt og lydefrit ind på Europas største marked.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere