EnergiWatch

Politik & Markeder

Nu slår gaspriserne igennem på varmeregningen

Landet over melder fjernvarmeselskaberne om prisstigninger som følge af de rekordhøje gaspriser. De store byer går dog fri, og ifølge Dansk Fjernvarme illustrerer efterårets prischok styrken ved fleksibiliteten og ikke mindst biomassen i varmeforsyningen.

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Lav amerikansk industriproduktion holder oliepriserne nede

Oliepriserne holder sig tirsdag morgen tæt på niveauet fra mandag eftermiddag med et lille dyk i Brent og en smal stigning i WTI-olien. Priserne holdes tilbage af nye tal, der viser, at den amerikanske industriproduktion faldt i september.

Fra nytår er det forbudt med soja i tanken

Det omstridte biobrændstof produceret på soja følger palmeolien og kommer på den sorte liste som et ikke bæredygtigt biobrændstof i Danmark, når vi til nytår overgår fra et iblandingskrav til et CO2-fortrængningskrav.

1 - 25 af 17666
Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs