EnergiWatch

Politik & Markeder

MHI Vestas-chef: Havvind i USA skal gentænkes

Når ITC-støtten ophører efter i år, kommer priserne på havvind ved USA til at stige. I hvert fald hvis det ikke lykkes at gentænke markedslogistikken. Det mener Philippe Kavafyan, der er adm. direktør hos MHI Vestas.

EnergiWatch ønsker god påske

Som de fleste andre holder redaktionen på EnergiWatch påskeferie de kommende dage. Vi er tilbage tirsdag morgen med et friskt nyhedsbrev. Indtil da ønsker vi alle en rigtig god påske.

Udskudt møllepark aflyser jobfest

Frem for at skabe op mod 150 nye arbejdspladser må Bladt kæmpe for at vedligeholde status quo, siger fundamentproducenten, efter udsættelsen af Vesterhav-parkerne med tre år.

København slukker lyset efter lukketid

De offentlige bygninger i Københavns Kommune skal have skiftet belysning til LED-teknologi. Efter planen skal det sikre hovedstaden en besparelse på 3,4 mio. kr. om året.

Kraftværkernes røg er nu dyrere end kullet

Det seneste års store prisstigning i EU's CO2-kvoter betyder, at det for første gang nu er billigere at købe kul end at brænde det af. En bund under kvoteprisen vil udrette mirakler for den grønne omstilling, fastslår Dansk Energi.

Klimarådet kritiseres for sortsyn

Helt støttefri dansk havvind fra midten af næste årti gør analyse om dyre datacentre til skamme, mener Dansk Energi, der ikke ser det som et parameter, om teknologiselskaberne dækker forbruget med dansk eller udenlandsk grøn energi.

Hver dag ruskes der i håndtaget til et energiselskab

Cybertruslen imod energisektorens kritiske infrastruktur er konstant og stigende, vedstår flere sikkerhedschefer. Foren kompetencerne i organisationen, lyder rådet fra Kirill Naboyshchikov, udviklingschef ved Kaspersky Industrial Cybersecurity.

Drone skal fælde svovlsyndere i Danmark

Danmark går nu i gang med at teste brugen af en drone i bestræbelserne på at finde frem til skibe, der overskrider svovlkravene. Dronen er lånt af EU-agentur.

Tilsynsdirektør om energilobby: Helt ude i skoven

De store energiselskabers brancheorganisation Dansk Energi får en hård medfart af Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt for både indhold og ordvalg i den kritik, som organisationen har rettet mod de nye krav om besparelser i 26 elmonopoler.

Datacentre koster samfundet en kvart million per job

Det vil i 2030 koste samfundet omkring 400 mio. kr. årligt at dække datacentrenes ventede elforbrug ind med grøn energi, fastslår Klimarådet i ny analyse. Selskaberne bag opfordres til at investere i støttefrie, danske projekter.

Sønderjysk vindprojekt genopstår med 6MW-møller

Efter to år i mølposen forsøges der igen at finde opbakning til en landmøllepark i Haved. Nu som et støttefrit projekt med færre men uset store møller samt større og bredere lokal spredning af overskuddet.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere