EnergiWatch

Politik & Markeder

Norge åbner for udenlandske vindarbejdere

Den svært udfordrede norske vindindustri får en hjælpende hånd fra regeringen, der undtager vindindustrien fra rejseforbud. Der er dog fortsat både en ekstern og en intern logistisk udfordring.

Nu frygter Norge for olieproduktionen

Den udfordrende bemandingssituation kan få den konsekvens, at produktionen ikke kan opretholdes. Sådan lyder vurderingen i den seneste opdatering om aktiviteterne i den norske del af Nordsøen fra Petroleumstilsynet.

Debat: Tager FDM parti for én ladeoperatør?

"Det er ganske enkelt ikke korrekt, at Sperto ikke investerer i installation, ladestandere eller drift," skriver adm. direktør Erik Christian Thrane, Sperto, i en kommentar til FDM's udtalelser om Clevers priser.

Energiselskabernes gyldne strømkabel får ikke tilladelse lige nu

North Connect får ikke tilladelse lige nu og skal som minimum vente på, at Statnetts kabler til Storbritiannien og Tyskland står klar i 2021. Energiselskaberne bag vil nu genoverveje projektet, mens modstanderne er utilfredse med, at det ikke blev til et klokkeklart nej.

Den svenske vindbranches hedeste drøm er blevet et mareridt

Langt om længe meldte de svenske myndigheder ud, at de nu arbejder for at statsstøtte for vedvarende energi skal slutte ved udgangen af 2021. Vindbranchen i Sverige har længe sukket efter dette, men dette forslag er en ubrugelig løsning, som er værre end ingenting, siger de.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere