EnergiWatch

Politik & Markeder

Energistyrelsen afviser overdrevet sortsyn

Selv om hverken Ørsteds, Facebooks eller Apples løfter om en grøn, dansk fremtid tages i betragtning, mener Energistyrelsen ikke, at der tegnes et for sort billede i basisfremskrivningen. Det er ikke en prognose men et karikeret forløb, konstaterer kontorchef.

Shippings nye CO2-mål kan underminere LNG som brændstof til skibe

Rederierne bør seriøst overveje, om LNG er levedygtigt med IMO's nye CO2-mål, siger Tristan Smith, maritim forsker ved University College London. Ifølge ShippingWatchs oplysninger vil CO2-målene indgå, når Hapag-Lloyd på et af de næste bestyrelsesmøder skal træffe en beslutning om LNG.

Grønne investeringer falder til laveste niveau i halvandet år

Det globale markeder for solcelleenergi ligger underdrejet, og det er med til at trække de samlede investeringsbeslutninger for vedvarende energiprojekter ned i årets første kvartal. Inden længe ventes det europæiske havvindmøllmarked dog at tage fart.

Ørsted undsiger Energistyrelsens kulmuler

Hvis ikke noget sker, vil det danske kulforbrug stige med 260 pct. i næste årti, fordi energiselskaberne udelukkende vil skele til driftsøkonomien. Landets største kraftværksejer vil dog under alle omstændigheder droppe kullet i 2023.

Vindmøller frikendes for sukkersyge

Konklusionen i anden del af Kræftens Bekæmpelses helbredsundersøgelse er markant mere klar end i første omgang. Ingen sammenhæng mellem vindmøllestøj og højere risiko for diabetes, lyder det.

Suzlon fastholder markedsposition i Indien

Det er lykkedes for Suzlon at bevare sit førerskab på hjemmemarkedet, der ifølge mølleproducenten har været presset i det seneste år. Dog ser direktøren store forbedringer i de kommende år.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere