EnergiWatch

Politik & Markeder

Energinet hæver tariffer for 540 mio. i 2020

Nye anlæg til vedvarende energi og større nedbrud betyder, at slutbrugeren kommer til at betale 1,7 ører mere per kWh. Det er en stigning på 21 pct., der kommer til at betyde 540 mio. kr. mere i indtægter for Energinet.

Debat: "Man kan ikke lave ordentlig benchmarking af fjernvarmen"

Energiselskabernes brancheforeninger er enige om, at der er umuligt at lave en retvisende benchmarking af fjernvarmeproduktionen. Det giver derfor ikke mening at indføre en regulering, hvor benchmarking er omdrejningspunktet, skriver de to brancheforeninger Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening.

Danmarks klimamål drukner i biler

For femte år i træk er vejtrafikken steget, fordi vi får flere biler og kører stadigt mere i dem. Miljøorganisationer kræver straksindgreb for at vende udviklingen.

Vindprojekt vandt til blot én øre i udbud

Det samme landvindprojekt sikrede sig både det laveste og højeste pristillæg i det teknologineutrale udbud – men var dog langt fra at sikre sig det højst mulige beløb. Udbuddets største vindere blev hybridprojekter.

Nyt prisfald i underopfyldt dansk udbud

Såvel priser som bydere og tildelt kapacitet faldt i det andet teknologineutrale udbud, der endte med et gennemsnitligt pristillæg på 1,54 øre/kWh. Energiminister overvejer at skrue ned for fremtidige udbud.

Regeringen vil skrue ned for biogas til transport

Energiminister Dan Jørgensen (S) varsler hasteindgreb, som sænker kravene for, hvor stor en andel af avancerede biobrændstoffer, der skal være i transportsektoren. Problematisk, mener Peter Bjerregaard, som er markedsreguleringschef hos Eon.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere