EnergiWatch

Politik & Markeder

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Equinor køber polsk solselskab

Olieselskabet foretager et fuldt opkøb af det polske selskab Wento og bliver dermed ejer af en portefølje bestående af solprojekter på 1,6 GW.

Total genoptager LNG-projekt

Efter et års corona-forsinkelse genoptager det franske olieselskab arbejdet for at stable en LNG-satsning på benene i Papua Ny Guinea.

Regeringen udpeger frizoner for at fremme PTX

Siemens Gamesa og Green Lab Skive får dispensation for elforsyningsloven og dermed frirum til at afprøve nye teknologier. Vigtigt skridt for at sikre dansk PTX-forspring, fastslår mølleproducenten.

EU udsætter kæmpe energi-lovpakke

Hele den store lovgivningspakke, der skal sikre, at EU kan levere på sit opjusterede klimamål for 2030, som var planlagt til juni, skubbes nu en måned.

Brint- og vindorganisationer flytter sammen

Wind Denmark, Brintbranchen og Global Wind Organisation rykker ind i et fælles kontor i København for at sikre synergier og bedre rammer for udviklingen af vind- og brintsektorerne i Danmark

Seneste nyt

Se flere jobs