EnergiWatch

Politik & Markeder

Equinor laver milliardkøb i Nordamerika

Det norske olieselskab øger sin andel af Caesar Tonga-feltet i Den Mexicanske Golf og køber Shell ud. Equinor står nu for næsten halvdelen af oliefeltet, men Shell havde faktisk udvalgt en anden køber til at begynde med.

Dobbelt nedbrud blackoutede Storbritannien

Ørsteds havmøllepark og RWEs gasværk lukkede ned på samme tid og fik det britiske elnet til at kollapse. Knap en million briter var uden strøm under det, der beskrives som "sjældne og usædvanlige omstændigheder".

"GE er en konkursbegæring, der venter på at ske"

Den samme efterforsker bag advarslerne om Bernard Madoffs Ponzi-svindlen, Harry Markopolos, beskylder GE for for storstilet svindel. GE afviser, men markedet er ubarmhjertigt, og selskabets aktie er i frit fald.

Trumps krig rammer Vestas på to fronter

I takt med at USA's handelskrig griber om sig og spredes til andre lande end Kina, bliver mølleproducentens forsøg på at dirigere udenom både vanskeligere og dyrere.

Europas vindenergi kan drive hele verden i 2050

11 millioner nye europæiske vindmøller og 138.056 TWh ekstra energi. Det skorter ikke på tal i den absolut højeste ende i et nyt studie, der skal illustrere potentialet for vindmøller i Europa.

Ex-klimaformand: Flyrejser er underbeskattede

Prisen på en flybillet afspejler ifølge bl.a. tidligere formand for Klimarådet, Peter Birch Sørensen, langt fra de negative konsekvenser for klimaet. I stedet favoriseres fly frem for andre transportformer, mener professor Mogens Fosgerau.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere