EnergiWatch

Politik & Markeder

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Claus Hjort: Rusland stod bag cyberangreb mod Mærsk

Hackerangrebet, der sidste år ramte og lammede Mærsk, "peger direkte tilbage til den russiske stat og det russiske militær," siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Rusland afviser anklagerne. (Opdateret 11:19)

Statkraft tilbage i plus efter højere energipriser

Norges største enegiselskab er efter flere års minus drevet af nedskrivninger tilbage i profitabel gænge. Nu hjælper højere energipriser og frasalg af selskabets havvindmølleprojekter til milliardoverskud. (Opdateret)

Nedskrivning trækker Epic Gas i minus i 2017

Det Singapore-baserede gasrederi tog en nedskrivning i fjerde kvartal, der sender det samlede resultat for sidste år dybere i rødt. Markedet for LPG voksede med øgede voluminer i løbet af 2017.

Rusland kan fordoble olieeksport til Kina

Energi: Sanktionspolitikken får endnu mindre effekt, efter at Rusland har åbnet en ny pipeline til Kina, verdens største olieimportør, med en kapacitet på 600.000 tønder om dagen.

Plaget fundamentproducent vil lukke ned i Skotland og fyre 260

Efter en dramatisk redningsaktion i efteråret står skotske BiFab nu tilbage uden arbejde til store dele af medarbejderne. Selskabet ønsker at lukke to fabrikker. "Medarbejderne har kæmpet for deres fremtid, og det er svært at begribe, at alt det kan blive frarøvet dem nu," siger en talsmand for medarbejdernes fagforening.

Nord Stream afsøger nye veje uden om Danmark

Som en del af en "sikkerhedsforanstaltning" er Nord Stream 2 i øjeblikket ved at undersøge et større område nord for Bornholm for, om det kan bruges som en ny rute for gasledningen uden om dansk farvand.

TDC-købernes umulige plan?

ANALYSE: TDC skal med en ny ejer i form af tre pensionskasser og en investeringsfond gøre det, selskabet ikke selv har formået i årevis. Og det skal ske med en ledelse, der indtil i går stod for den stik modsatte strategi af de måske kommende TDC-ejere.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere