EnergiWatch

Prisen holdes fast forud for ventet nedgang i olielagre

Oliepriserne holder niveau, da det forventes, at der vil være en nedgang i de amerikanske olielagre.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

En tønde af den amerikanske referenceolie WTI holder en pris omkring 52 dollar, da det ventes, at onsdagens data vil vise en nedgang i de amerikanske olielagre.

Det skriver Bloomberg News.

Estimater indsamlet af finansmediet viser, at lagrene faldt med 3 mio. tønder sidste uge.

Derudover er markedet påvirket af spekulationer omkring, hvorvidt Opec vil forlænge en produktionsaftale, som ellers står til at udløbe i marts, når der holdes møde 30. november i Wien.

"Som vi kommer tættere på det næste Opec-møde, vil vi høre mere om forlængelse. Det vil give markedet en positiv følelse."

"Når vi går ind i slutningen af året, vil markedet måske samle sig fra, hvor det er nu, da 2018 ser meget bedre ud i forhold til udbud og efterspørgsel," siger David Lennix fra Finanshuset Fat Prophets til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster 57,46 dollar tirsdag morgen, og dermed har prisen ikke rørt sig det store siden tirsdag eftermiddag, hvor man skulle betale 57,37 dollar.

Den amerikanske pendant, WTI, ligger også stort set vandret onsdag morgen i 51,97 dollar mod 51,90 dollar tirsdag eftermiddag.

Voldsom uenighed om fremtidens oliepriser

Shell sælger ud af norske rør

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere