EnergiWatch

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

I tredje kvartal blev der skrottet flere rigge til boring på dybt vand end nogensinde før. Samtidig har verdens største rigselskab Transocean meddelt, at det sender seks rigge på pension.

Ophugningen af de seks rigge vil give Transocean en nedskrivning på 1,4 mia. dollars, og flere konkurrenter vil følge trop med nye ophugninger, skriver Bloomberg.

Bølgen af pensionering og ophugning af rigge er et tegn på en industri, der er ved at ændre sig radikalt.

"Dybhavsboringer vil i fremtiden spille en langt mindre rolle på den globale scene for olieudbuddet i forhold til, hvad industrien forventet så nyligt som for tre år siden," siger Thomas Curran, der er analytiker ved FBR Capital Markets i New York til Bloomberg.

Den første af Transoceans rigge, der nu skal hugges op, er riggen Pathfinder. Den har i de seneste to år været i såkaldt "cold-stacking", det vil sige, at den har været uden arbejde, men alligevel har kostet 15.000 dollars om dagen bare at have stående.

Analytiker Greg Lewis fra Credit Suisse i New York kalder Transoceans vej hen til ophugningen af riggene for en "meget smertefuld proces".

Norden-aktionær køber stort op i nyt rigselskab

Stabile oliepriser torsdag morgen

 

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere