EnergiWatch

Statoil borer sig til ny skuffelse i Barentshavet

Statoil har afsluttet årets efterforskning i Barentshavet med endnu en skuffelse. Kun en ud af de i alt fire ledebrønde har budt på fund af nævneværdig olie.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Statoil er stødt på en ny skuffelse i Barentshavet, hvor det indtil videre ikke er lykkes at finde meget olie.

Det norske olieselskab har netop afsluttet sin efterforskning i det arktiske farvand i 2017 med endnu en boring af brønd, som viste sig at være tør.

Dermed har ingen af fem brønde i årets efterforskning i Barentshavets givet det forventede udbytte. Det oplyser Oljedirektoratet.

"Med dette fuldfører vi årets ledekampagne i Barentshavet. Den har ikke givet de resultater, vi havde håbet på, nemlig at kunne påvise ressourcer, som har kunnet føre til selvstændige udbygninger," siger Morten Eek, informationschef for Statoil på den norske sokkel, til mediet E24.

Ud af årets fem boringer har kun en enkelt ført til et nævneværdigt fund af olie. I de såkaldte Kayak-fund, som støder op til Johan Castberg-feltet, er der fundet 25 til 50 mio. tønder olie.

Ifølge Statoil har efterforskning i Barentshavets været billig i år, og derfor ventes Kayak-fundet alene at være nok til at tjene pengene hjem.

Det norske olieselskab kan samtidig glæde sig over, at man netop har gjort sig et fund på helt op til 130 mio. tønder olie på den britiske sokkel i Nordsøen.

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Rekordstor interesse for norsk olierunde

Stor skuffelse for Statoil i Barentshavet

 

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere